bewaar
Turkse witte-bonensalade
Turkse witte-bonensalade
bewaar

Turkse witte-bonensalade

20 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4

eieren (M)

2

uien

zout

1 pot

witte bonen

3

tomaten

6 takjes

peterselie

4 takjes

dille

3 takjes

munt

½

citroen

3 eetlepels

olijfolie (extra vierge)

½ eetlepel

witte-wijnazijn

(versgemalen) peper

16

zwarte olijven

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

Aan de slag

Eieren in ca. 10 minuten hard koken. Intussen uien pellen en in ringen snijden, bestrooien met zout en ca. 15 minuten laten staan. Intussen bonen laten uitlekken en afspoelen met koud water. Tomaten wassen en in partjes snijden. Peterselie, dille en munt fijn hakken. Citroen uitpersen. In kommetje citroensap, olie en azijn tot dressing roeren. Uien afspoelen met koud water en droogdeppen met keukenpapier. Eieren pellen en overlangs in vieren snijden. Bonen, uien, tomaten, kruiden en dressing door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. In schaal scheppen en garneren met ei en olijven. Serveren met Turks brood.