bewaar
Gemengde boerensalade
Gemengde boerensalade
bewaar

Gemengde boerensalade

30 min. bereiden
19waarderingen

Ingrediënten

125 g

sperziebonen

zout

2

eieren (M)

1

ui

2 teentjes

knoflook

1

komkommer

2

tomaten

1

rode paprika

4 eetlepels

olijfolie

1½ eetlepel

rode wijnazijn

(versgemalen) zwarte peper

1 mespunt

suiker

Aan de slag

Sperziebonen schoonmaken en in pan met water en wat zout in ca. 5 minuten beetgaar koken, afgieten en laten afkoelen. Eieren in ca. 8 minuten hard koken, onder koud water afspoelen en laten afkoelen. Ui pellen en in ringen snijden, knoflook pellen en snipperen. Komkommer met kaasschaaf schillen en in dunne plakjes snijden. Tomaten wassen en in partjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. In kommetje olie, azijn, zout, peper, suiker en knoflook tot dressing roeren. Eieren pellen en in plakjes snijden. Sperziebonen, ui, komkommer, tomaat en paprika door elkaar scheppen en op platte schaal leggen. Dressing erover schenken en plakjes ei erop leggen. Lekker met Castiliaans rond brood.