Haringsalade met sperziebonen en een gekookt eitje

Advertentie
Ingrediënten
- 450 g sperziebonen
- zout
- 4 eieren
- 1 rode ui
- 2 eetlepels witte-wijnazijn
- 4 eetlepels olie
- (versgemalen) peper
- 3 takjes dille
- 1 zakje verse peterselie (30 g)
- 1 pot zure haringfilets (350 g)
- 1 doosje cherrytomaatjes (250 g)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Sperziebonen schoonmaken, wassen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Intussen eieren in ca. 9 minuten hard koken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Ui pellen en snipperen. In kommetje dressing roeren van azijn, olie, zout en peper. Dille en peterselie fijn hakken. Haringfilets halveren. Tomaatjes wassen. In kom sperziebonen mengen met tomaatjes, ui, dressing en 3/4 deel van dille en peterselie. Salade op schaal scheppen, haringfilets en ei erop leggen en bestrooien met rest van dille en peterselie.
Tip:
Ook te serveren als voorgerecht voor 6 personen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 315 kcal
- eiwit 18 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 24 g
waarvan verzadigd 0 g