bewaar
Haringsalade met sperziebonen en een gekookt eitje
Haringsalade met sperziebonen en een gekookt eitje
bewaar

Haringsalade met sperziebonen en een gekookt eitje

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

sperziebonen

zout

4

eieren

1

rode ui

2 eetlepels

witte-wijnazijn

4 eetlepels

olie

(versgemalen) peper

3 takjes

dille

1 zakje

verse peterselie

1 pot

zure haringfilets

1 doosje

cherrytomaatjes

Aan de slag

Sperziebonen schoonmaken, wassen, halveren en in pan met weinig water en zout in ca. 10 minuten gaar koken. Afspoelen onder koud water en laten uitlekken. Intussen eieren in ca. 9 minuten hard koken, pellen en elk in 4 partjes snijden. Ui pellen en snipperen. In kommetje dressing roeren van azijn, olie, zout en peper. Dille en peterselie fijn hakken. Haringfilets halveren. Tomaatjes wassen. In kom sperziebonen mengen met tomaatjes, ui, dressing en 3/4 deel van dille en peterselie. Salade op schaal scheppen, haringfilets en ei erop leggen en bestrooien met rest van dille en peterselie.

tip

algemeenOok te serveren als voorgerecht voor 6 personen.