bewaar
Geroosterd roggebrood met haring in zure room
Geroosterd roggebrood met haring in zure room
bewaar

Geroosterd roggebrood met haring in zure room

Haring op Brabants roggebrood: hoe Hollands wil je het hebben?

25 min. bereiden
1 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

2 personen

250 g

komkommer

1 tl

zout

1

rode ui

15 g

verse dille

2 el

witte wijnazijn

355 g

zure haring

200 g

zure room

8

kappertjes

4 sneetjes

Brabants roggebrood

Haring op Brabants roggebrood: hoe Hollands wil je het hebben?

Aan de slag

1

Schil de komkommer en snijd in schijfjes van een ½ cm. Doe in een vergiet en bestrooi met het zout. Zet het vergiet op een kom of in de gootsteen en laat de schijfjes 1 uur uitlekken. Het zout onttrekt extra vocht aan de komkommer. Dep de komkommer droog met keukenpapier en doe in een kom. Pel de ui en halveer. Snipper de ene helft en snijd de andere helft in zeer dunne ringen. Snijd de dille fijn en meng ¾ met de komkommer. Voeg ook de gesnipperde ui en wittewijnazijn toe.

2

Dep de haring droog en verwijder het eventuele zuur en specerijen die zijn meegekomen uit de pot. Snijd de vis in reepjes van ca. 1 cm breed en voeg toe aan de komkommer. Voeg ook de zure room, de kappertjes en peper naar smaak toe.

3

Rooster het brood en besmeer het met een flinke laag haringsalade. Bestrooi met de rest van de dille en de uienringen.