bewaar
Gemarineerde haring met roggebrood
Gemarineerde haring met roggebrood
bewaar

Gemarineerde haring met roggebrood

20 min. bereiden
8 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 ml

wittewijnazijn

1 el

suiker

1 el

peperkorrels

1 el

gemalen koriander

1

rode ui

250 g

winterpeen

4 takjes

dille

4

Hollandse nieuwe haringen

4 sneetjes

Brabants roggebrood

Dit heb je nodig

  • 1 weckpot (inhoud 1 liter), uitgekookt

Aan de slag

1

Doe de azijn en 100 ml water in een pan. Voeg de suiker, peperkorrels en koriander toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.

2

Voeg de ui, winterpeen, dille en haring toe aan de afgekoelde azijn. Schep alles in de weckpot, zet in de koelkast en laat minimaal 1 nacht staan. Serveer met roggebrood.

tip

algemeenU kunt dit gerecht maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. De smaken kunnen dan goed intrekken.