Gemarineerde haring met roggebrood

scandinavisch
hoofdgerecht
4 personen
4
19
Advertentie
Ingrediënten
- 300 ml wittewijnazijn (fles 500 ml)
- 1 el suiker
- 1 el peperkorrels
- 1 el gemalen koriander
- 1 rode ui (in dunne ringen)
- 250 g winterpeen (in dunne schuine plakken)
- 4 takjes dille
- 4 Hollandse nieuwe haringen
- 4 sneetjes Brabants roggebrood (pakje 400 g)
Keukenspullen
- 1 weckpot (inhoud 1 liter), uitgekookt
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Doe de azijn en 100 ml water in een pan. Voeg de suiker, peperkorrels en koriander toe. Breng aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Laat helemaal afkoelen.
- Voeg de ui, winterpeen, dille en haring toe aan de afgekoelde azijn. Schep alles in de weckpot, zet in de koelkast en laat minimaal 1 nacht staan. Serveer met roggebrood.
Tip:
U kunt dit gerecht maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. De smaken kunnen dan goed intrekken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 270 kcal
- eiwit 20 g
- koolhydraten 13 g
- vet 15 g