bewaar
Asperges met foelie
Asperges met foelie
bewaar

Asperges met foelie

40 min. bereiden
22waarderingen

Ingrediënten

1½ kg

witte asperges

4

eieren (M)

1 zakje

verse peterselie

zout

theelepel

suiker

1 stukje

foelie

250 g

boter

nootmuskaat

(versgemalen) zwarte peper

Dit heb je nodig

  • (asperge) dunschiller

Aan de slag

1

Van onderste deel van asperges ca. 2 cm afsnijden. Asperges van af kop met dunschiller rondom schillen. Intussen eieren in ca. 8 minuten hardkoken. Peterselie fijnhakken.

2

Asperges in ruim water met zout, suiker en foelie aan de kook brengen en in 12 à 15 minuten (beet)gaar koken. Intussen eieren pellen en eierdooier en eiwit apart fijnprakken. Boter op zeer laag vuur laten smelten, zodat bovenste deel helder wordt (=klaren). Heldere deel overdoen in vier schaaltjes en op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat (bezinksel wordt niet gebruikt). Asperges over borden of schaal verdelen en geprakte dooier, eiwit en peterselie in banen erover verdelen. Serveren met boter, peper en nootmuskaat. Lekker met gekookte krielaardappeltjes.

tip

Boter klaren

Instructievideo - 00:28 min.