bewaar
Ravioli gevuld met groene asperges en manchegokaas
Ravioli gevuld met groene asperges en manchegokaas
bewaar

Ravioli gevuld met groene asperges en manchegokaas

1 uur 25 min. bereiden
78waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

groene asperges

zout

4

gedroogde tomaten in olie

1½ zakje

verse basilicum

3 eetlepels

olijfolie met truffelaroma

200 g

Manchegokaas

(versgemalen) zwarte peper

8

lasagnebladen

3

bosuitjes

1 zakje

veldsla

1 eetlepel

boter of margarine

1 bekertje

slankroom

nootmuskaat

Dit heb je nodig

  • plasticfolie

  • bakpapier

  • staafmixer

Aan de slag

1

(Kan halve dag van te voren). Asperges wassen en punten van ca. 4 cm eraf snijden. In steelpan met kokend water en zout aspergepunten in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Houtachtige uiteinden van aspergestelen afsnijden. Stelen schuin in plakjes van ca. 1/2 cm snijden. Tomaatjes in stukjes snijden. Basilicum in reepjes snijden, vier kleine toefjes achterhouden voor garnering. In wok truffelolie verhitten. Asperges op matig hoog vuur in ca. 4 minuten al omscheppend beetgaar bakken. Tomaatjes en 2 eetlepels basilicum ca. 1 minuut meebakken. 1/4 Deel van Manchego grof raspen, rest in blokjes van ca. 1/2 cm snijden. Van vuur af kaasblokjes door asperges scheppen. Op smaak brengen met peper. Bakplaat bekleden met bakpapier. In ruim kokend water en zout lasagnevellen volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Over rand van vergiet laten uitlekken. Vellen lasagne op bakplaat leggen. Aan één kant flinke eetlepel asperges scheppen en lasagnevellen dubbelvouwen. Tot gebruik afdekken met plasticfolie. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van veldsla worteltjes verwijderen. In pan boter smelten. Bosui, veldsla en rest van basilicum erdoor scheppen en ca. 2 minuten zachtjes smoren. Slankroom toevoegen en met staafmixer alles pureren tot gladde saus. Op smaak brengen met zout, peper en snufje nootmuskaat.

2

Oven voorverwarmen op 175 ºC of gasovenstand 3. Vier borden voorverwarmen. Bakplaat in midden van oven schuiven en ravioli in 5 à 7 minuten door en door heet laten worden. Veldslasaus zachtjes opnieuw verwarmen. Op borden laagje saus scheppen. Op elk bord 2 ravioli's leggen. Beetje saus erover schenken en garneren met aspergepunten, geraspte kaas en toefje basilicum.