bewaar
Pasta met groene asperges in kaassaus
Pasta met groene asperges in kaassaus
bewaar

Pasta met groene asperges in kaassaus

15 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

(versgemalen) zwarte peper

3

bosuitjes

500 g

groene asperges

2 eetlepels

(olijf)olie

100 g

gorgonzola

1 bakje

salsa ai 4 formaggi

Dit heb je nodig

  • wok

Aan de slag

In pan met ruim kokend water en zout pasta in ca. 10 minuten beetgaar koken. Bosuitjes schoonmaken en in stukjes van ca. 1 cm snijden. Van asperges houtachtige uiteinden afsnijden. Asperges in stukjes van 3 cm snijden. In wok olie verhitten. Asperges en bosui erdoor scheppen, 1 dl water toevoegen en asperges in ca. 4 minuten beetgaar smoren. Gorgonzola in stukjes snijden en met kaassaus door asperges roeren. Nog ca. 3 minuten al roerend verwarmen tot mooie saus ontstaat. Op smaak brengen met peper. Pasta afgieten en over vier diepe borden verdelen. Asperge-kaassaus erop scheppen.