bewaar
Penne met groene asperges en zongedroogde tomaatjes
Penne met groene asperges en zongedroogde tomaatjes
bewaar

Penne met groene asperges en zongedroogde tomaatjes

15 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 x 300 g

groene asperges

400 g

volkoren penne

150 g

pittige oude kaas

200 ml

crème fraîche

8

zongedroogde tomaten

2 eetlepels

citroensap

versgemalen zwarte peper

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Aan de slag

Van asperges houtachtige uiteinden verwijderen en asperges schuin in stukjes van 3 cm snijden. Pasta en asperges in ruim kokend water met zout in 6-8 min. beetgaar koken. Kaas met dunschiller in flinters schaven. Pasta en asperges afgieten en terugdoen in pan. Crème fraîche en tomaat erdoor mengen en pasta nog even doorwarmen. Op smaak brengen met citroensap en grofgemalen peper. Pasta over vier grote kommen verdelen en kaas erover strooien.