bewaar
Penne met prei-baconroomsaus
Penne met prei-baconroomsaus
bewaar

Penne met prei-baconroomsaus

25 min. bereiden
76waarderingen

Ingrediënten

2 personen

1 dikke plak

bacon

3 eetlepels

olijfolie

1 zak

panklare prei

200 g

penne

100 g

Grana Padano

1 bakje

groene pesto

1 bekertje

crème fraîche

(versgemalen) zwarte peper

Aan de slag

Bacon in reepjes snijden. In hapjespan olie verhitten. Bacon knapperig bakken en met schuimspaan uit pan nemen. Op keukenpapier laten uitlekken. Vuur laag draaien. Prei in achtergebleven bakvet ca. 10 minuten al omscheppend bakken. Intussen in pan met ruim water penne met zout volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Met kaasschaaf of dunschiller grove krullen van kaas snijden. Pesto en crème fraîche door prei roeren en saus nog 2 minuten door en door verwarmen. Op smaak breng met (grofgemalen) peper. Penne afgieten en over twee warme borden verdelen. Preisaus erop scheppen en bestrooien met kaaskrullen en uitgebakken bacon.