bewaar
Uiensoep met roquefort
Uiensoep met roquefort
bewaar

Uiensoep met roquefort

45 min. bereiden
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

uien

1 teentje

knoflook

2 eetlepels

olijfolie

2 takjes

tijm

1 liter

runderbouillon

2 eetlepels

gembersiroop

2

bosuitjes

100 g

roquefort

zout en versgemalen peper

4 eetlepels

kruidencroutons

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Aan de slag

Uien en knoflook pellen en snipperen. In soeppan olie verhitten. Ui, knoflook en takjes tijm erdoor scheppen. Met deksel op pan ui ca. 10 minuten zachtjes smoren. Regelmatig omscheppen. Bouillon en gembersiroop toevoegen. Uiensoep ca. 20 minuten laten sudderen. Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Roquefort verkruimelen. Takjes tijm uit soep nemen. Met staafmixer uien in bouillon pureren tot een gladde gebonden soep. Op smaak brengen met zout en peper. Uiensoep in vier kommen scheppen en bosuitjes, roquefort en croutons erover verdelen.

algemeenOok uiensoep uit een pakje of blik smaakt extra lekker met deze topping van verkruimelde roquefort, ringetjes bosui en croutons. Voor gegratineerde uiensoep de soep in ovenvaste kommen scheppen en de roquefort even onder een hete grill laten smelten.