bewaar
Biersoep met gekarameliseerde ui
Biersoep met gekarameliseerde ui
bewaar

Biersoep met gekarameliseerde ui

45 min. bereiden
40waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 grote

uien

25 g

boter

2 eetlepels

bruine basterdsuiker

1 theelepel

tijm

1 pot

vleesfond

2 flesjes

Premium Pilsener

zout en versgemalen zwarte peper

1

meergranen petit pain

100 g

geraspte Gruyère

Aan de slag

Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen. Tijm, vleesfond en bier toevoegen. Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen. Petit pain schuin in 8 plakjes snijden. Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen. Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien. Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.

algemeenOok lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.