Biersoep met gekarameliseerde ui

Advertentie
Ingrediënten
- 2 grote uien
- 25 g boter
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 theelepel tijm
- 1 pot vleesfond (380 ml)
- 2 flesjes Premium Pilsener (a 33 ml)
- zout en versgemalen zwarte peper
- 1 meergranen petit pain
- 100 g geraspte Gruyère (kaas)
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Uien pellen en snipperen. In pan boter verhitten en ui ca. 3 minuten fruiten. Suiker erdoor scheppen en ui in ca. 3 minuten zachtjes bruinbakken, regelmatig omscheppen. Tijm, vleesfond en bier toevoegen. Soep al roerend aan de kook brengen en ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Grill voorverwarmen. Petit pain schuin in 8 plakjes snijden. Biersoep in ovenvaste soepkommen scheppen. Sneetjes brood erin leggen en met kaas bestrooien. Soepkommen op bakplaat zetten en onder hete grill kaas in 2-3 minuten laten smelten.
Tip:
Ook lekker met verkruimelde blauwaderkaas zoals roquefort of danish blue.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 320 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 20 g
- vet 15 g