bewaar
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini
bewaar

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini

20 min. bereiden
39waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

olijfolie

6 stengels

bleekselderij

2 teentjes

knoflook

1

kruidenbouillontablet

1

meergranen petit pain

1 bakje

verse walnootpesto

150 g

belegen kaas

1 el

verse tijmblaadjes

Aan de slag

Grill voorverwarmen. In pan olie verhitten. Bleekselderij en knoflook erdoor scheppen en afgedekt 5 min. zachtjes smoren. Bouillontablet en 3/4 liter water toevoegen, aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Petit pain in lengte in vier plakken snijden en plakken onder grill in 2 min. goudbruin roosteren, halverwege keren. Crostini bestrijken met walnotenpesto. Bleekselderijmengsel met staafmixer pureren tot gladde soep. Kaas toevoegen en al roerend laten smelten. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in kommen scheppen en tijmblaadjes erin strooien. Walnotencrostini op rand leggen.

algemeenMaak als variatie eens courgette-kaassoep. Vervang de bleekselderij door 1 courgette smoor 1/2 el fijngehakte Italiaanse kruiden mee. In plaats van belegen kaas kunt u ook gorgonzola toevoegen.

algemeenOok lekker als lunchgerecht.