bewaar
Gevulde bleekselderij
Gevulde bleekselderij
bewaar

Gevulde bleekselderij

10 min. bereiden
52waarderingen

Ingrediënten

4 personen

8 stengels

bleekselderij

100 g

belegen kaas

200 g

ricotta

1 tl

traditionele olijfolie

1 bakje

tuinkers

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in vieren. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de belegen kaas en ricotta in blokjes. Schep de ricotta om met de blokjes belegen kaas en breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in, leg de bleekselderij erin en verdeel het kaasmengsel erover. Bestrijk dun met olie en zet ze 10 minuten in het midden van de oven. Snijd de tuinkers fijn. Verdeel de tuinkers over de vulling. Dit gerecht kan warm of koud worden gegeten.

algemeenZin in pittig? Meng een theelepel mierikswortel door het kaasmengsel, dat versterkt de smaak van de tuinkers.