Me­di­ter­ra­ne bleek­sel­de­rij

Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker!

(122) waardeer
mediterraan bijgerecht Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker! 4 personen
3 122

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien. Bak de bleekselderij al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min. Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

serveertip:

Serveren bij gegrilde vis.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1  g
  • natrium 75 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Mediterrane bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne bleek­sel­de­rij

1
1
  • 1 struik bleekselderij
  • 1 rode ui

Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 4 verse tijm

Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien.

4
4

Bak de bleekselderij al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min.

5
5
  • 400 g tomatenblokjes

Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

serveertip:

Serveren bij gegrilde vis.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.