bewaar
Mediterrane bleekselderij
Mediterrane bleekselderij
bewaar

Mediterrane bleekselderij

Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker!

20 min. bereiden
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

1

rode ui

1 teen

knoflook

4

verse tijm

2 el

traditionele olijfolie

400 g

tomatenblokjes

Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker!

Aan de slag

1

Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

2

Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien. Bak de bleekselderij en ui al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min. Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.

serveertipServeren bij gegrilde vis.