Mediterrane bleekselderij
Bleekselderij eten we vaak rauw, maar roerbak het ook eens met ui, knoflook en tomaat. Echt lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 struik bleekselderij
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 4 verse tijm
- 2 el traditionele olijfolie
- 400 g tomatenblokjes
Advertentie
Bereiden
- Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien. Bak de bleekselderij en ui al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min. Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is. Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
serveertip:
Serveren bij gegrilde vis.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 90 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 7 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 75 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Mediterrane bleekselderij
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mediterrane bleekselderij
- 1 struik bleekselderij
- 1 rode ui
Maak de bleekselderij schoon en snijd het in schuine stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in dunne partjes. Haal de partjes los.
- 1 teen knoflook
- 4 verse tijm
Pel de knoflook en snijd in plakjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de wok tot die gloeiend heet is. Laat de olie over de panbodem uitvloeien.
Bak de bleekselderij en ui al omscheppend voor ca. 2 min. Voeg de knoflook en tijm toe en roerbak het geheel nog ca. 2 min.
- 400 g tomatenblokjes
Giet de tomatenblokjes af en doe ze in de wok. Verwarm het groentenmengsel nog 5-10 min. tot de bleekselderij beetgaar is.
Breng op smaak met peper en eventueel wat zout.
serveertip:
Serveren bij gegrilde vis.