bewaar
Kabeljauwfilet in mediterrane tomatensaus
Kabeljauwfilet in mediterrane tomatensaus
bewaar

Kabeljauwfilet in mediterrane tomatensaus

Omdat de vis wordt gestoofd in de tomatensaus, is hij heerlijk zacht en vol van smaak.

25 min. bereiden
110waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

tagliatelle

1

ui

2 tenen

knoflook

1 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenblokjes

70 g

tapenade tomaat zongedroogd

300 g

diepvries kabeljauwfilet

1 tl

gedroogde tijm

Omdat de vis wordt gestoofd in de tomatensaus, is hij heerlijk zacht en vol van smaak.

Aan de slag

1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes en de tapenade toe en breng aan de kook.

2

Snijd de kabeljauwfilet in stukken en leg in de tomatensaus. Stoof met de deksel op de pan in 8-10 min. op laag vuur gaar.

3

Schep de pasta op 4 borden en verdeel er de kabeljauwfilet over. Roer de tijm met peper en zout naar smaak door de tomatensaus en schep over de kabeljauwfilet.

tip

bereidingstipGebruik de rest van de tapenade van zongedroogde tomaten als tomatenpuree. Lekker in soepen, vlees- en pastasauzen, én lekker op brood in plaats van boter!