Hele bloemkool in bladerdeeg

Wat een showstopper: een hele bloemkool uit de oven met zongedroogde tomaat in een jas van bladerdeeg.

450 kcal

20 min. bereiden, 1 uur 25 min. oventijd, 10 min. wachten

4.2/5

(80)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)


2018 nr. 12 - Feest

2022 week 49-52 - 2022 week 49-52

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.

  2. Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten­tapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.

  3. Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.

  • Hele bloemkool in bladerdeeg

    Instructievideo - 00:27 min.

Wat vond je van dit recept?

Hele bloemkool in bladerdeeg

Wat een showstopper: een hele bloemkool uit de oven met zongedroogde tomaat in een jas van bladerdeeg.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig