bewaar
Hele bloemkool in bladerdeeg
Hele bloemkool in bladerdeeg
bewaar

Hele bloemkool in bladerdeeg

We houden de bloemkool heel en pakken 'm in bladerdeeg. Het resultaat: een spectaculair vegan hoofdgerecht.

20 min. bereiden
1 uur 25 min. oventijd
10 min. wachten
32waarderingen

Ingrediënten

1

bloemkool

2 el

milde olijfolie

145 g

zongedroogde tomatentapenade

270 g

vers bladerdeeg

50 g

misticanza salade

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

We houden de bloemkool heel en pakken 'm in bladerdeeg. Het resultaat: een spectaculair vegan hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.

2

Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomaten­tapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.

3

Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.