
Hele bloemkool in bladerdeeg
We houden de bloemkool heel en pakken 'm in bladerdeeg. Het resultaat: een spectaculair vegan hoofdgerecht.
Ingrediënten
4 personen
1
bloemkool
2 el
milde olijfolie
145 g
tapenade tomaat zongedroogd
270 g
vers bladerdeeg
50 g
misticanza salade
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.
Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomatentapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.
Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.
Hele bloemkool in bladerdeeg
Instructievideo - 00:27 min.
Hele bloemkool in bladerdeeg
We houden de bloemkool heel en pakken 'm in bladerdeeg. Het resultaat: een spectaculair vegan hoofdgerecht.

hoofdgerecht
4 personen
445 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
85 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de bladeren van de bloemkool en snijd de stronk eraf. Leg de bloemkool in de ovenschaal en besprenkel met de olie. Rooster de bloemkool 45 min. in het midden van de oven.
Neem de bloemkool uit de oven en laat minimaal 10 min. afkoelen. Bestrijk de hele bloemkool rondom met de tomatentapenade. Pak de bloemkool in met het bladerdeeg en leg terug in de ovenschaal. Bak nog 40 min. in het midden van de oven.
Leg de bloemkool in bladerdeeg met behulp van een spatel op een mooie schaal en verdeel de salade eromheen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)1 bloemkool
2 el milde olijfolie
145 g tapenade tomaat zongedroogd
270 g vers bladerdeeg
50 g misticanza salade
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)