Franse quiche recepten

Franse quiche recepten

Ben je dol op quiches en zoek je naar de lekkerste quicherecepten? De crème de la crème van de echte Franse quiches vind je hier, bij Allerhande.

Lentequiche met groene- & witte asperges

Lentequiche met groene- & witte asperges

  1. Zeef de bloem en het zout en doe in de keukenmachine. Snijd de boter in stukjes en voeg toe. Maal in 1 min. tot een kruimelig deeg. Laat de motor draaien en voeg het ei en het water toe. Laat draaien tot een samenhangend deeg ontstaat. Voeg indien nodig nog 1 el koud water toe. Kneed het deeg kort met je handen tot een bal. Laat in vershoudfolie 30 min. rusten in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant van beide soorten asperges. Snijd de asperges in stukken van 2 cm. Klop de rest van de eieren los met de crème fraîche. Rasp de gruyère en roer 2/3 door het eimengsel. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Roer het rasp en 3 el sap door het eimengsel.
  3. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap van Ø 32 cm. Vet de quichevorm in met de boter. Bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem. Verdeel achtereenvolgens de asperges, het eimengsel en de rest van de kaas over de bodem. Bak in ca. 45 min. in de oven goudbruin en gaar.