bewaar
Spruitjesquiche met vegaspek & blue stilton
Spruitjesquiche met vegaspek & blue stilton
bewaar

Spruitjesquiche met vegaspek & blue stilton

Spruitjes + quiche = de ultieme hartige taart voor de herfst!

15 min. bereiden
45 min. oventijd
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ el

arachideolie

270 g

vers bladerdeeg

700 g

geschoonde spruitjes

3 takjes

verse salie

125 g

vegetarische gerookte spekreepjes

4

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

1 tl

karwijzaad

100 g

blue stilton 50+ blauwaderkaas

Dit heb je nodig

  • quichevorm met losse bodem (Ø 28 cm)

  • aluminiumfolie

Spruitjes + quiche = de ultieme hartige taart voor de herfst!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de quichevorm in met de olie en bekleed met het bladerdeeg.

2

Halveer de spruitjes en snijd de salie fijn. Schep de spruitjes om met de speckjes en versgemalen peper naar smaak en verdeel over de bodem van de quichevorm.

3

Klop de eieren los, voeg de crème fraîche, het karwijzaad en de salie toe en verdeel over de quichevorm. Verkruimel de blauwaderkaas erover en bak de quiche in het midden van de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek af met aluminiumfolie als de quiche te donker wordt.

4

Neem uit de oven, verwijder de vorm en serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.

tip

combinatietipLekker met veldsla.