Pis­sa­la­di­è­re met ro­de pa­pri­ka, ui en olij­ven

Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 25 min. oventijd
(0) waardeer
frans hoofdgerecht Hartige taart met maar 20 min. bereiding en de oven doet de rest. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur goudbruin. Zet het vuur laag en laat in 30 min. op laag vuur zacht en zoet worden (karamelliseren). Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg na 20 min. de helft toe aan de uien. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.
  3. Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de ui erover. Maak met de paprikareepjes een ruitpatroon op de ui en verdeel de olijven erover. Laat in ca. 25 min. gaar worden in de oven. Bestrooi met de rest van de tijm.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Pissaladière met rode paprika, ui en olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pis­sa­la­di­è­re met ro­de pa­pri­ka, ui en olij­ven

1
1
  • 1 kg middelgrote ui

Snijd de uien in dunne ringen.

2
2
  • 3 el milde olijfolie

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui op middelhoog vuur goudbruin.

3
3

Zet het vuur laag en laat in 30 min. op laag vuur zacht en zoet worden (karamelliseren). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4

Verwarm de oven voor op 180 °C.

5
5
  • 5 g verse tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg na 20 min. de helft toe aan de uien.

6
6
  • 1 rode paprika

Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes van 1 cm breed.

7
7
  • 270 g vers bladerdeeg

Rol het deeg met bakpapier uit op een bakplaat. Verdeel de ui erover.

8
8
  • 50 g Taggia-olijven

Maak met de paprikareepjes een ruitpatroon op de ui en verdeel de olijven erover.

9
9

Laat in ca. 25 min. gaar worden in de oven. Bestrooi met de rest van de tijm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.