bewaar
Quiche zonder deeg
Quiche zonder deeg
bewaar

Quiche zonder deeg

Ook zonder deeg blijft deze quiche zichzelf.

20 min. bereiden
45 min. oventijd
15 min. wachten
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

biologische spekreepjes

400 g

kastanjechampignon

2 tenen

knoflook

350 g

verse groene asperge

400 g

verse spinazie

6

middelgrote eieren

200 g

crème fraîche

2 tl

gemalen nootmuskaat

100 g

geraspte gruyère

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)

  • aluminiumfolie

Ook zonder deeg blijft deze quiche zichzelf.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. krokant. Snijd ondertussen de champignons in parten en knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de champignons en knoflook 5 min. op hoog vuur.

2

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukken van 3 cm. Schep om met het spek. Voeg de spinazie toe aan de champignons en laat iets slinken. Laat de groente uitlekken in een vergiet en schep om met de asperges en spek.

3

Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, gruyère, peper en eventueel zout. Verdeel het groente-spekmengsel over de quichevorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.