Qui­che zon­der deeg

Ook zonder deeg blijft deze quiche zichzelf.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 580 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(2) waardeer
frans hoofdgerecht Ook zonder deeg blijft deze quiche zichzelf. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • quichevorm (Ø 28 cm, ingevet)
  • aluminiumfolie

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. krokant. Snijd ondertussen de champignons in parten en knoflook fijn. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de champignons en knoflook 5 min. op hoog vuur.
  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukken van 3 cm. Schep om met het spek. Voeg de spinazie toe aan de champignons en laat iets slinken. Laat de groente uitlekken in een vergiet en schep om met de asperges en spek.
  3. Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, gruyère, peper en eventueel zout. Verdeel het groente-spekmengsel over de quichevorm. Schenk het eimengsel erover. Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie. Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 11 g
    waarvan suikers 4 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 23 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
november 2019

Quiche zonder deeg

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Qui­che zon­der deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 200 g biologische spekreepjes
  • 400 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 7 min. krokant. Snijd ondertussen de champignons in parten en knoflook fijn.

3
3

Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de champignons en knoflook 5 min. op hoog vuur.

4
4
  • 350 g verse groene asperges

Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd in stukken van 3 cm. Schep om met het spek.

5
5
  • 400 g verse spinazie

Voeg de spinazie toe aan de champignons en laat iets slinken. Laat de groente uitlekken in een vergiet en schep om met de asperges en spek.

6
6
  • 6 middelgrote eieren
  • 200 g crème fraîche
  • 2 tl gemalen nootmuskaat
  • 100 g geraspte gruyère

Klop de eieren los met de crème fraîche, nootmuskaat, gruyère, peper en eventueel zout.

7
7

Verdeel het groente-spekmengsel over de quichevorm. Schenk het eimengsel erover.

8
8

Bak de quiche in ca. 45 min. goudbruin en gaar. Dek na 30 min. losjes af met aluminiumfolie.

9
9

Neem uit de oven en laat 15 min. afkoelen op een rooster.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.