Favo recepten van de Raad van Kinderen

Favo recepten van de Raad van Kinderen

Tuurlijk houden ze van patat en appelmoes. Maar ook van gezond. Onze Raad van Kinderen adviseert: eten moet leuk en lekker zijn. En (soms) gezond. Dus dat doen we, zelfs de pannenkoeken en de burgers geven we een gezondere twist.

Baas over eigen bord
Met kleur op je bord wordt je eten al snel verleidelijker. Losse schaaltjes met groenten maakt kiezen en opscheppen een stuk leuker voor kinderen.

Lekker met je handen
Met liefde sta je elke dag in de keuken. Maar kinderen willen ook wel eens. Laat ze een dag in de week de chef zijn. Iedereen blij.

Good junkfood
Een broodje hamburger is verrukkelijk met verborgen groenten en een pizza kun je ook van watermeloen maken. En frieten? Die maken we van zoete aardappel. Dat is nog eens good junkfood.

Gevulde paprika's met gehakt en tuinerwten

Gevulde paprika's met gehakt en tuinerwten

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de baharat toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de peterselie fijn. Meng ¾ van de peterselie met de tuinerwten door het gehakt. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel en bak nog ca. 10 min. in de oven. Garneer met de rest van de peterselie.