Cantuccini

Cantuccini

Het bijzondere aan cantuccini is dat je deze Italiaanse koekjes twee keer bakt. Daardoor zijn ze lekker knapperig. Klassieke cantuccini maak je met amandelen, maar die kun je ook vervangen door bijvoorbeeld pistachenoten.

Cantuccini maken

Cantuccini maken

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits 1 ei en houd de eidooier apart. Doe het eiwit in een kom en klop los met het andere ei. Zeef de bloem erboven. Meng het zout, de suiker en het bakpoeder erdoor. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Voeg de amandelen toe aan het mengsel. Kneed tot een soepel deeg.
  2. Bestuif het werkblad en je handen licht met bloem. Vorm van het deeg 2 lange staven van ca. 4 cm breed. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat met voldoende tussenruimte (ze worden breder tijdens het bakken). Klop de eidooier los met de melk. Bestrijk het deeg ermee. Bak in de oven in ca. 20 min. goudgeel. Neem uit de oven en snijd de nog warme koek in schuine plakjes van 1 ½ cm dik. Leg de koekjes op hun kant en bak ze nog ca. 8 min. Tot ze goudbruin en wat donkerder langs de randen zijn. Laat afkoelen.