bewaar
Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen
Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen
bewaar

Cantuccini-ijstaart met chocolade en rode bessen

Wil je ook graag chillen deze kerst? Deze ijstaart heb je in no time gemaakt en kan daarna lekker een paar dagen opstijven in de vriezer.

20 min. bereiden
4 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

8 personen

175 g

cantuccini

150 g

pure chocolade

75 ml

Two Chicks eiwit

40 g

fijne kristalsuiker

250 ml

verse slagroom

100 g

rode bessen

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • springvorm (Ø 18 cm, ingevet)

Wil je ook graag chillen deze kerst? Deze ijstaart heb je in no time gemaakt en kan daarna lekker een paar dagen opstijven in de vriezer.

Aan de slag

1

Hak de cantuccini grof en de chocolade in stukjes. Klop het eiwit stijf in een vetvrije kom. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop nog 5 min. tot het eiwit mooi stijf is en er glanzende pieken ontstaan.

2

Klop de slagroom stijf en spatel voorzichtig door het opgeklopte eiwit. Voeg de chocolade en ¾ van de cantuccini toe en roer door.

3

Bekleed de springvorm met vershoudfolie, laat de folie ruim over de rand hangen. Schep het mengsel in de vorm en dek af met de overhangende folie. Laat minimaal 4 uur opstijven in de vriezer. Haal 10 min. voor het serveren uit de vriezer, verwijder de folie. Verdeel de rode bessen over de ijstaart en bestrooi met de rest van de cantuccini.

bewaartipJe kunt de ijstaart maximaal 5 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de vriezer. Neem de taart 15 tot 30 min. voor het serveren uit de vriezer.