bewaar
Parfaits met stroopwafels, speculoospasta en chocolade
Parfaits met stroopwafels, speculoospasta en chocolade
bewaar

Parfaits met stroopwafels, speculoospasta en chocolade

Parfait x stroopwafel = een feestje om mee af te sluiten.

15 min. bereiden
4 uur wachten
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

75 g

pure chocolade 70%

125 ml

verse slagroom

50 g

fijne kristalsuiker

125 ml

milde yoghurt

120 g

Lotus speculoospasta

4

stroopwafels

Dit heb je nodig

  • kleine ovenschaaltjes Ø 10 cm

  • plasticfolie

Parfait x stroopwafel = een feestje om mee af te sluiten.

Aan de slag

1

Breek de chocolade in stukjes en laat in de kom smelten (au bain-marie). Breng een pan met een laag water aan de kook en hang een hitte-bestendige kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt.

2

Klop ondertussen de slagroom met de suiker stijf. Spatel de yoghurt en 2/3 speculoospasta erdoor. Druk de stroopwafels voorzichtig op de bodem van de ronde ovenschaaltjes en verdeel het yoghurtmengsel erover.

3

Verdeel de gesmolten chocola erover. Dek af met plasticfolie en zet minimaal 4 uur in de vriezer.

4

Verwarm vlak voor het serveren de rest van de speculoospasta in een kleine steelpan.

5

Haal een mesje langs de rand van de schaaltjes en neem de eenpersoonparfaits uit de schaaltjes. Besprenkel in een zigzaggende beweging met de vloeibare speculoospasta en serveer.