Bbq-recepten met aubergine
Aubergines zijn een ware toevoeging aan je barbecue. Heerlijk om met courgette en tomaat te grillen als bijgerecht. Of bestrijk ze eens met een ketjap-glaze. Liever op een stokje? Rijg ze dan aan een spies met venkel en courgette.

Gegrilde aubergine maken
Ingrediënten
4 personen
2
aubergines
1
citroen
4 el
traditionele olijfolie
1 el
gedroogde oregano
4 takjes
verse platte peterselie
- Verwijder de kroon van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8-10 dunne plakken.
- Pers de citroen uit. Meng het citroensap met 3/4 van de olie. Voeg de gedroogde oregano toe. Bestrijk de aubergineplakken aan beide kanten met dit mengsel. Gril de aubergine op de braai ca. 3 min. Keer halverwege. Leg op een schaal.
- Pluk de blaadjes van de peterselie en snijd fijn. Strooi over de aubergine. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout.