bewaar
Aubergine met ketjap glaze
Aubergine met ketjap glaze
bewaar

Aubergine met ketjap glaze

Door je aubergines in vieren te snijden en te marineren in ketjap krijgen ze de perfecte glaze. Wauw!

25 min. bereiden
pittig
9waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

aubergines

2

sjalotten

5 el

ketjap manis

5 el

zoete chilisaus

2 el

zonnebloemolie

1

Spaanse peper

2 el

seroendeng

Door je aubergines in vieren te snijden en te marineren in ketjap krijgen ze de perfecte glaze. Wauw!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Snijd de aubergines in de lengte in vieren, houd het steeltje eraan. Snipper de sjalotten heel fijn. Meng de ketjap, chilisaus en olie met de sjalot. Marineer de aubergine hierin 10 min.

2

Gril de aubergine 10-12 min. op directe hitte tot heel zacht en met mooie strepen, keer regelmatig. Bestrijk halverwege met wat van de marinade.

3

Snijd de peper in dunne ringetjes. Leg de aubergine op een schaal, besprenkel met de rest van de marinade. Bestrooi met de peper en de seroendeng.