Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 middelgrote eieren
- 3 sjalotten
- 4 tomaten
- 2 tenen knoflook
- 2 el olie
- 6 el zoete chilisaus
- 6 el ketjap manis
- 125 ml water
Keukenspullen
- wok
Advertentie
Bereiden
Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook. Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 180 kcal
- eiwit 8 g
- koolhydraten 18 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 430 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
- 6 middelgrote eieren
- 3 sjalotten
- 4 tomaten
- 2 tenen knoflook
Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook.
- 2 el olie
Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee.
- 6 el zoete chilisaus
- 6 el ketjap manis
- 125 ml water
Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.