bewaar
Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus
bewaar

Telor boemboe bali - gekookte eieren in chilisaus

Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel.

25 min. bereiden
142waarderingen

Ingrediënten

6 personen

6

middelgrote eieren

3

sjalotten

4

tomaten

2 tenen

knoflook

2 el

olie

6 el

zoete chilisaus

6 el

ketjap manis

125 ml

water

Dit heb je nodig

  • wok

Dit pittige bijgerecht is onmisbaar bij een Indische rijsttafel.

Aan de slag

Kook de eieren in 8 min. hard. Snipper de sjalotten fijn, snijd de tomaten in blokjes en pers de teentjes knoflook. Spoel de eieren onder koud stromend water af en pel ze. Fruit de sjalot in de wok 1 min. in de olie. Bak de tomaat en knoflook 2 min. mee. Roer de chilisaus, ketjap en het water erdoor. Breng op smaak met zout. Leg de eieren in de saus en laat 5 min. zachtjes sudderen.