bewaar
Venkel-, aubergine- en courgettespiesen met tijmolie
Venkel-, aubergine- en courgettespiesen met tijmolie
bewaar

Venkel-, aubergine- en courgettespiesen met tijmolie

Vegetarisch grillen? Doen! Met deze kleurrijke groentespiesen bijvoorbeeld!

30 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

courgette

1

venkelknol

1

aubergine

50 ml

traditionele olijfolie

2 tl

gedroogde tijm

1 tl

gemalen venkelzaad

Dit heb je nodig

  • barbecue

  • satéprikkers of spiesen

Vegetarisch grillen? Doen! Met deze kleurrijke groentespiesen bijvoorbeeld!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 2 cm. Snijd de stelen en een stukje van de onderkant van de venkelknol. Halveer de venkelknol in de lengte en snijd de helften in parten. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten en snijd de kwarten in stukken van 2 cm. Bestrooi alle groenten met peper en eventueel zout.

2

Meng de olie met de tijm en het venkelzaad.

3

Maak spiesen van de courgette, spiesen van de venkel en spiesen van de aubergine. Bestrijk de groenten licht met de kruidenolie.

4

Gril de aubergine 12 min. op de barbecue en de courgette en venkel 8 min. Keer regelmatig.

tip

bereidingstipBestrijk de groenten met niet te veel olie. Als de olie op de kooltjes druppelt, kan het flink gaan roken en vlammen. Leg het barbecuerooster op 15 cm van de gloeiende kooltjes, dan garen de groenten rustiger en blijven de kleuren mooier.

bereidingstipJe kunt de groentespiesen ook bereiden in een grillpan.

combinatietipLekker met romescosaus, zie recept elders op ah.nl/allerhande.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.