Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rode peper over de auberginehelften. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster ca. 40 min. in de oven.
Bereid ondertussen de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de takjes munt en pureer met de rest van de olie met een staafmixer. Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de yoghurt op de aubergines. Besprenkel met muntolie en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer met de rijst. Bon appétit!
Aubergine uit de oven
Aubergine uit de oven heeft ’t allemaal: heerlijke smaken, makkelijk te bereiden en lekker veelzijdig. En het ziet er ook nog eens heel knap uit. Maak indruk op jouw tafelgenoten en laat je inspireren door deze recepten.
Aubergine uit de oven recepten
Aubergine uit de oven maken
Ingrediënten
Aantal personen
4 aubergines | |
1 rode peper | |
8 eetlepel traditionele olijfolie | |
2 theelepel gedroogde tijm | |
275 gram notenrijst | |
23 gram amandelschaafsel | |
15 gram verse munt | |
1 teen knoflook | |
300 gram Griekse yoghurt |
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer
Aubergines uit de oven
Ben je op zoek naar een leuk én lekker recept dat je snel kunt maken? Ga dan voor deze aubergines met Griekse yoghurt; de oven doet bijna al het werk.
Aubergines uit de oven maken
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer 4 aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees maar laat de schil heel. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Halveer de peper in...
03:15
Meer met aubergine
Ovengerechten