Aubergines uit de oven
Zó mooi, ook geschikt voor een etentje. De oven doet het meeste werk!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 4 aubergines
- 1 rode peper
- 8 el traditionele olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
- 275 g notenrijst (pak)
- 23 g amandelschaafsel (bakje à 55 g)
- 15 g verse munt
- 1 teen knoflook
- 300 g Griekse yoghurt
Keukenspullen
- bakpapier
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rode peper over de auberginehelften. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster ca. 40 min. in de oven.
- Bereid ondertussen de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de takjes munt en pureer met de rest van de olie met een staafmixer. Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de yoghurt op de aubergines. Besprenkel met muntolie en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer met de rijst. Bon appétit!

Aubergines uit de oven
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 650 kcal
- eiwit 14 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 39 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 55 mg
- vezels 8 g
Pittigheid
Ook te zien in
Aubergines uit de oven
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Aubergines uit de oven

Verwarm de oven voor op 200 °C.

- 4 aubergines
Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel.

- 1 rode peper
Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rode peper over de auberginehelften.

- 5 el traditionele olijfolie
- 2 tl gedroogde tijm
Besprenkel met de olie en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster ca. 40 min. in de oven.

- 275 g notenrijst
Bereid ondertussen de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

- 23 g amandelschaafsel
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin.

- 15 g verse munt
- 3 el traditionele olijfolie
Haal de blaadjes van de takjes munt en pureer met de olie met een staafmixer.

- 1 teen knoflook
- 300 g Griekse yoghurt
Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

Schep de yoghurt op de aubergines. Besprenkel met muntolie en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer met de rijst. Bon appétit!