bewaar
Citroenkip uit de oven
Citroenkip uit de oven
bewaar

Citroenkip uit de oven

10 min. bereiden
25 min. oventijd
15 min. wachten
409waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

citroenen

8 g

verse tijm

2 el

vloeibare honing

4 el

traditionele olijfolie

1 teen

knoflook

4

kipfilet

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en snijd de helft in parten en pers de ander helft uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de tijm, honing en de olijfolie. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm.

combinatietipLekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.