bewaar
Knoflookkip uit de oven
Knoflookkip uit de oven
bewaar

Knoflookkip uit de oven

30 min. bereiden
1 uur 40 min. oventijd
195waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

scharrelkip

7 el

traditionele olijfolie

2

citroenen

8 takjes

verse tijm

12 tenen

knoflook

1 bol

knoflook

1 kg

vastkokende aardappel

Dit heb je nodig

  • braadslede

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met de olie, peper en zout. Boen de citroenen goed schoon. Snijd de helft van de citroenen in parten. Vul de holte tussen de poten van de kip met de citroenparten, tijm en de gepelde tenen knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Leg de kip in de braadslee, met de borst naar beneden (zo blijft de borst lekker smeuïg en droogt hij niet uit).

2

Snijd de rest van de citroenen in 6 parten. Doe de citroenparten, tijm en de ongepelde tenen knoflook bij de kip. Snijd van de bol knoflook het kapje af en voeg de bol in zijn geheel toe.

3

Dek de kip af met aluminiumfolie en zet hem ca. 50 min. in het midden van de oven. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten. Neem de braadslee uit de oven, schep de olie over de kip en leg de aardappelparten bij de kip.

tip

combinatietipLekker met geroosterde groenten (recept elders op ah.nl).