Ka­bel­jauw met to­maat uit de oven

Een ovenschotel met crunchy kabeljauw. Kun jij ook niet wachten?

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 275 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(155) waardeer
hoofdgerecht Een ovenschotel met crunchy kabeljauw. Kun jij ook niet wachten? 4 personen
3 155

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer met hakmolen
  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Scheur het brood in stukken en verkruimel met de tijm en knoflook in het hakmolentje van de staafmixer. Schep het kruim om met de ui en ⅔ van de olie.
  2. Kruis het kroontje van de tomaten in met een scherp mesje. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water en vervolgens 10 sec. in koud water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen. Snijd de tomaten in 4 parten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal. Pers de citroen uit. Besprenkel de kabeljauwfilets met 1 el citroensap (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.
  4. Schep de tomatenblokjes op de vis en druk stevig aan. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en besprenkel met de rest van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en een tomatensalade. Kijk op Allerhande.nl voor receptinspiratie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 13 g
    waarvan suikers 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met tomaat uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met to­maat uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 7½ g verse tijm

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 sneetjes casinobrood
  • 2 el traditionele olijfolie

Scheur het brood in stukken en verkruimel met de tijm en knoflook in het hakmolentje van de staafmixer. Schep het kruim om met de ui en de olie.

4
4
  • 3 trostomaten

Kruis het kroontje van de tomaten in met een scherp mesje.

5
5

Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water en vervolgens 10 sec. in koud water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen.

6
6

Snijd de tomaten in 4 parten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

7
7
  • 600 g verse kabeljauwfilets

Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal.

8
8
  • ½ citroen

Pers de citroen uit. Besprenkel de kabeljauwfilets met 1 el citroensap (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.

9
9
  • 1 el traditionele olijfolie

Schep de tomatenblokjes op de vis en druk stevig aan. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en besprenkel met de rest van de olie.

10
10

Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en een tomatensalade. Kijk op Allerhande.nl voor receptinspiratie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.