Ka­bel­jauw met to­maat uit de oven

Het krokante tomatenlaagje is heerlijk bij de zachte vis.

(151) waardeer
hoofdgerecht Het krokante tomatenlaagje is heerlijk bij de zachte vis. 4 personen
3 151

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. oven voorverwarmen op 200 °C.
  2. Besprenkel de kabeljauwfilet met citroensap en bestrooi met wat peper en eventueel zout. Pel de ui en snipper de ui heel fijn. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak deze met de rest van de kruiden heel fijn. Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine. Schep de ui, de kruiden en de olie door de broodkruim. Kruis de tomaten in, dompel de tomaten onder in kokend water en ontvel ze daarna.
  3. Snijd de tomaten in vier parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrijk de ovenschaal met olie en leg de kabeljauw erin. Schep de blokjes tomaat op de vis en druk ze stevig aan. Verdeel het broodkruimmengsel en sprenkel de rest van de olie erover.
  4. Leg de kabeljauwfilet in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 min. goudbruin en net gaar worden.

serveertip:

Serveren met gebakken aardappels en een groene salade

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kabeljauw met tomaat uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ka­bel­jauw met to­maat uit de oven

1
1

oven voorverwarmen op 200 °C.

2
2
  • 600 g verse kabeljauwfilets
  • 1 el citroensap
  • 1 rode ui

Besprenkel de kabeljauwfilet met citroensap en bestrooi met wat peper en eventueel zout. Pel de ui en snipper de ui heel fijn.

3
3
  • 20 g koelverse Italiaanse kruidenmix

Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak deze met de rest van de kruiden heel fijn. Verkruimel de sneetjes brood in de keukenmachine.

4
4
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 2 trostomaten

Schep de ui, de kruiden en de olie door de broodkruim. Kruis de tomaten in, dompel de tomaten onder in kokend water en ontvel ze daarna.

5
5

Snijd de tomaten in vier parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bestrijk de ovenschaal met olie en leg de kabeljauw erin.

6
6
  • 1 el traditionele olijfolie

Schep de blokjes tomaat op de vis en druk ze stevig aan. Verdeel het broodkruimmengsel en sprenkel de rest van de olie erover.

7
7

Leg de kabeljauwfilet in het midden van de oven en laat de kabeljauw in ca. 15 min. goudbruin en net gaar worden.

serveertip:

Serveren met gebakken aardappels en een groene salade

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.