bewaar
Kabeljauw met tomaat uit de oven
Kabeljauw met tomaat uit de oven
bewaar

Kabeljauw met tomaat uit de oven

Een ovenschotel met crunchy kabeljauw. Kun jij ook niet wachten?

20 min. bereiden
15 min. oventijd
156waarderingen

Ingrediënten

1

rode ui

1 teen

knoflook

7½ g

verse tijm

2 sneetjes

casinobrood

3 el

traditionele olijfolie

3

trostomaten

600 g

verse kabeljauwfilet

½

citroen

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hakmolen

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

Een ovenschotel met crunchy kabeljauw. Kun jij ook niet wachten?

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Scheur het brood in stukken en verkruimel met de tijm en knoflook in het hakmolentje van de staafmixer. Schep het kruim om met de ui en ⅔ van de olie.

2

Kruis het kroontje van de tomaten in met een scherp mesje. Dompel de tomaten 10 sec. onder in kokend water en vervolgens 10 sec. in koud water. Je kunt het vel er nu gemakkelijk afhalen. Snijd de tomaten in 4 parten, verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

3

Verdeel de kabeljauw over de ovenschaal. Pers de citroen uit. Besprenkel de kabeljauwfilets met 1 el citroensap (per 4 personen) en bestrooi met peper en eventueel zout.

4

Schep de tomatenblokjes op de vis en druk stevig aan. Verdeel het broodkruim erover, druk aan en besprenkel met de rest van de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar.

tip

combinatietipLekker met aardappelpuree en een tomatensalade. Kijk op Allerhande.nl voor receptinspiratie.