bewaar
Ovenschotel kabeljauw
Ovenschotel kabeljauw
bewaar

Ovenschotel kabeljauw

Witte wijn en vis gaan hand in hand. Wijn geeft visvlees een zoetzure toets waarvan je trek krijgt.

20 min. bereiden
8 min. oventijd
1 uur wachten
223waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

400 ml

witte wijn

8 takjes

verse tijm

800 g

verse kabeljauwfilet

4 el

traditionele olijfolie

1

citroen

1 teen

knoflook

4 el

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Witte wijn en vis gaan hand in hand. Wijn geeft visvlees een zoetzure toets waarvan je trek krijgt.

Aan de slag

1

Verwarm de oven op 200 ºC. Snipper de ui. Breng de witte wijn aan de kook en voeg hier de ui en de tijm bij. Haal van het vuur en laat 30 min afkoelen.

2

Leg de vis in de ovenschaal en bestrooi met peper en zout en schenk de marinade erover. Laat 1 uur afgedekt in koelkast marineren. Schenk de wijn zoveel mogelijk uit de ovenschaal maar laat de rest van de ingrediënten in de schaal.

3

Bewaar een beetje van de wijn. Schenk de olie over de kabeljauw en zet 6-8 min. in de oven. Schenk wat wijn erover als het te droog wordt. Boen de citroen schoon en snijd de knoflook en de peterselie fijn. Rasp de schil van de citroen. Neem de vis uit de oven en bestrooi met het mengsel.

tip

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.