bewaar
Ovenschotel met kabeljauw en courgette
Ovenschotel met kabeljauw en courgette
bewaar

Ovenschotel met kabeljauw en courgette

Handig: de vis ontdooit vanzelf in de oven.

40 min. bereiden
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

courgettes

400 g

diepvries kabeljauwfilet

1

citroen

2 tenen

knoflook

1 tl

gedroogde dragon

4 el

traditionele olijfolie

400 g

rijst

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

  • knoflookpers

  • kom

Handig: de vis ontdooit vanzelf in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verdeel de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de bevroren kabeljauwfilets naast elkaar op de courgetteplakjes.

2

Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Pers de knoflook in een knoflookpers. Klop in een kom de dressing van het citroensap en -rasp, de knoflook, de dragon en 3 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de vis en de courgette. Dek af met de rest van de courgetteplakjes en bedruppel met de rest van de olie.

3

Laat de visschotel in het midden van de oven in ca. 30. min gaar worden. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verdeel de visschotel over de borden en serveer met de rijst.