Ovenschotel met kabeljauw en courgette
Handig: de vis ontdooit vanzelf in de oven.

Advertentie
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gedroogde dragon
- 4 el traditionele olijfolie
- 400 g rijst
Keukenspullen
- lage ovenschaal (ca. 2 liter)
- knoflookpers
- kom
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de over voor op 200 °C. Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verdeel de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs over de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg de bevroren kabeljauwfilets naast elkaar op de courgetteplakjes.
- Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Pers de knoflook in een knoflookpers. Klop in een kom de dressing van het citroensap en -rasp, de knoflook, de dragon en 3 el olie. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de vis en de courgette. Dek af met de rest van de courgetteplakjes en bedruppel met de rest van de olie.
- Laat de visschotel in het midden van de oven in ca. 30. min gaar worden. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Verdeel de visschotel over de borden en serveer met de rijst.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 565 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 85 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 65 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Ovenschotel met kabeljauw en courgette
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met kabeljauw en courgette
Verwarm de over voor op 200 °C.
- 2 courgettes
Snijd de courgettes in dunne plakjes. Verdeel de helft van de courgetteplakjes dakpansgewijs over de bodem van een ingevette ovenschaal.
- 400 g diepvries kabeljauwfilets
Leg de bevroren kabeljauwfilets naast elkaar op de courgetteplakjes.
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de vrucht uit. Pers de knoflook in een knoflookpers.
- 1 tl gedroogde dragon
- 3 el traditionele olijfolie
Klop in een kom de dressing van het citroensap en -rasp, de knoflook, de dragon en de olie. Breng op smaak met zout en peper.
- 1 el traditionele olijfolie
Schenk de dressing over de vis en de courgette. Dek af met de rest van de courgetteplakjes en bedruppel met de rest van de olie.
- 400 g rijst
Laat de visschotel in het midden van de oven in ca. 30. min gaar worden. Kook ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Verdeel de visschotel over de borden en serveer met de rijst.