bewaar
Ovenpakketjes van kabeljauw
Ovenpakketjes van kabeljauw
bewaar

Ovenpakketjes van kabeljauw

Het lijkt wel een cadeautje dat je uitpakt. En zo smaakt het ook nog eens!

55 min. bereiden
131waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

uien

500 g

tomaat

1 zak

vastkokende aardappel

1

citroen

400 g

diepvries kabeljauwfilet

75 g

rucola

6 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het lijkt wel een cadeautje dat je uitpakt. En zo smaakt het ook nog eens!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2

Snijd de ui in halve ringen en de tomaten in halve plakken. Halveer de aardappelen. Knip 4 vierkante stukken bakpapier af. Halveer de citroen, snijd de helft in plakjes, pers de andere helft uit. Verdeel de kabeljauw in 4 gelijke stukken. Meng de uien, tomaat en rucola. Verdeel de helft over de stukken bakpapier en maal er wat peper over. Leg op elk een stuk kabeljauw, sprenkel over elk stuk vis olijfolie, gebruik 2/3 van het totaal aan olijfolie, en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de citroenplakjes erover. Vouw de pakketjes goed dicht, leg ze op de bakplaat en bak ze 25 min. in de oven.

3

Breng de aardappelen in weinig water met wat zout aan de kook en kook ze op laag vuur in 25 min. gaar. Klop een dressing van de rest van de olijfolie, het citroensap en wat zout en peper en schep dit door de rest van de salade. Serveer de vispakketjes met gekookte aardappelen en de salade.