bewaar
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo
bewaar

Tuinerwten-muntpuree met kabeljauw en chorizo

Laat je verrassen door de bijzondere structuur én smaak van de puree. Zo eet je tuinerwten net weer even anders dan anders.

25 min. bereiden
147waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

3 tenen

knoflook

125 g

chorizoworst

4

tomaten

1 tl

gebroken rozemarijn

300 g

verse kabeljauwfilet

450 g

diepvries tuinerwten

15 g

verse munt

1 el

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Laat je verrassen door de bijzondere structuur én smaak van de puree. Zo eet je tuinerwten net weer even anders dan anders.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes van 1 x 1 cm. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizoblokjes in 3 min. krokant. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.

2

Snijd de tomaten in partjes. Voeg met de rozemarijn toe en breng aan de kook. Snijd de vis in 4 gelijke stukken, bestrooi met peper en event. zout. Leg bij de saus in de pan, draai het vuur laag. Stoof met de deksel op de pan in 5 min. gaar.

3

Kook ondertussen de tuinerwten 4 min. in ruim water met eventueel zout. Giet af. Pureer de tuinerwten met de muntblaadjes en olie met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de puree over 4 borden en serveer met de kabeljauwfilet en chorizosaus.