bewaar
Ovenschotel met courgette
Ovenschotel met courgette
bewaar

Ovenschotel met courgette

Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!

25 min. bereiden
30 min. oventijd
389waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

350 g

runderreepjes

400 g

tomatenblokjes

600 g

diepvries aardappelschijfjes

150 g

gemalen belegen kaas 30+

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (2l)

Je maakt deze ovenschotel op z’n Frans door Provençaalse kruiden aan de vulling toe te voegen. C’est magnifique!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Snijd de ui in halve ringen en snijd de courgette in halve plakjes. Verhit de olie in een braadpan. Pers de knoflook uit boven de pan. Voeg de ui toe en fruit 1 min. Voeg de runderreepjes toe en bak in 3-4 min. gaar. Schep de courgette erdoor en bak nog 3 min. Schenk de tomatenblokjes in de pan en verwarm het geheel nog 3-4 min. Breng op smaak met peper en zout.

3

Schep het vlees-groentemengsel in de ovenschaal. Verdeel de bevroren aardappelschijfjes erover en bestrooi met de kaas. Bak de ovenschotel in de oven in 25-30 min. goudbruin en gaar.

tip

variatietipVoeg voor een extra Frans accent 2 tl Provençaalse kruiden (potje 11 g) toe. De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kun je de exacte temperatuur bepalen.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.