bewaar
Ovenschotel met Quorn en courgette
Ovenschotel met Quorn en courgette
bewaar

Ovenschotel met Quorn en courgette

15 min. bereiden
30 min. wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 schaaltje

Quorn fijngehakt

4 eetlepels

olie

1 blik

tomatenblokjes

1

courgette

2 teentjes

knoflook

2 eetlepels

gedroogde oregano

10 sneetjes

wit-casinobrood

150 g

belegen kaas

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (inhoud 1,5 liter), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 200 °C. In braadpan fijngehakt in helft van olie 3 min. roerbakken. Tomatenblokjes toevoegen en saus 5 min. laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Intussen in koekenpan rest van olie verhitten en courgetteplakjes hierin 3 min. bakken. Knoflook en oregano nog 1 min. meebakken en bestrooien met zout en peper. In ovenschaal laagjes maken van achtereenvolgens brood, courgette en fijngehakt-tomatensaus, eindigen met brood. Kaas erover verdelen en schaal in midden van oven zetten. Gerecht in ca. 30 min. gaar en goudbruin bakken.

tip

algemeenprijs per persoon 1.80 (in mei 2004)