Ka­bel­jauw met aard­ap­pel­tor­til­la

(20) waardeer
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 20

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem of met antiaanbaklaag. Stoof hierin de knoflook op laag vuur tot hij begint te geuren. Schenk de wijn en de slagroom in de pan. Spoel de mosselen voor gebruik af onder de koude kraan, gooi de kapotte weg en verwijder eventuele draden. Breng de saus aan de kook en leg de mosselschelpen erin. Stoom ze met de deksel op de pan in 5-7 minuten open en gaar. Draai het vuur onder de pan uit. Verwarm de aardappeltortilla volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de kabeljauwfilets dun met 1 eetlepel olijfolie en gril de visfilets in 4-5 minuten tot ze niet meer transparant zijn (keer ze halverwege). Bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Breng de mosselsaus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de tortilla met een lang scherp mes schuin in 4 plakken, leg de vis ernaast. Serveer met de mosselsaus en bestrooi met de peterselie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.