bewaar
Kabeljauw met aardappeltortilla
Kabeljauw met aardappeltortilla
bewaar

Kabeljauw met aardappeltortilla

25 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

olijfolie

2 tenen

knoflook

50 ml

witte wijn

1 beker

slagroom

16

verse mosselen

4 stukken

kabeljauwfilet

1

aardappeltortilla

½ zakje

verse peterselie

Dit heb je nodig

  • grillpan

Aan de slag

Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een pan met dikke bodem of met antiaanbaklaag. Stoof hierin de knoflook op laag vuur tot hij begint te geuren. Schenk de wijn en de slagroom in de pan. Spoel de mosselen voor gebruik af onder de koude kraan, gooi de kapotte weg en verwijder eventuele draden. Breng de saus aan de kook en leg de mosselschelpen erin. Stoom ze met de deksel op de pan in 5-7 minuten open en gaar. Draai het vuur onder de pan uit. Verwarm de aardappeltortilla volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een grillpan op hoog vuur. Bestrijk de kabeljauwfilets dun met 1 eetlepel olijfolie en gril de visfilets in 4-5 minuten tot ze niet meer transparant zijn (keer ze halverwege). Bestrooi ze met zout en (versgemalen) peper. Breng de mosselsaus op smaak met zout en (versgemalen) peper. Snijd de tortilla met een lang scherp mes schuin in 4 plakken, leg de vis ernaast. Serveer met de mosselsaus en bestrooi met de peterselie.