bewaar
Mosselen met citroenroom en peterselie
Mosselen met citroenroom en peterselie
bewaar

Mosselen met citroenroom en peterselie

25 min. bereiden
28waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

100 ml

witte wijn

1

citroen

125 ml

verse slagroom

15 g

verse basilicum

20 g

verse platte peterselie

Aan de slag

Zet een grote (mossel)pan met de wijn op hoog vuur. Laat 3 min. inkoken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en snijd hem in partjes. Voeg de mosselen, het citroenrasp en de slagroom toe en breng aan de kook met de deksel op de pan. Schud de pan met de deksel erop en breng opnieuw aan de kook. Schud de pan nogmaals en schep de mosselen met het vocht in 4 diepe borden. Garneer met het basilicum en de peterselie en citroenpartjes. Lekker met extra bosui en stokbrood.