Ingrediënten
4 personen
½
ciabattabrood
2 kg
mosselen
100 ml
witte wijn
2 kleine
uien
4 teentjes
knoflook
1
laurierblad
1
citroen
6 eetlepels
olijfolie extra vierge
2 stengels
bleekselderij
1
wortel
10
trostomaten
15 g
verse basilicum
75 g
rucolasla
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelluchtjes
Aan de slag
Oven verwarmen op 150 °C. Brood in lengte opensnijden en 30 min. in oven drogen. Mosselen wassen. Kapotte en open exemplaren die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
In ruime pan witte wijn met helft van ui, helft van knoflook en laurierblad aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Met deksel op pan koken, tot alle mosselen openstaan. Mosselen uit pan scheppen en laten afkoelen. Vocht in 15 min. laten inkoken tot ca. 150 ml. Mosselen uit schelp nemen.
Vocht in schone theedoek zeven, in schaal met citroensap en olie omscheppen. Brood in dobbelsteentjes snijden en in mosselvocht weken. Bleekselderij met dunschiller schillen en zeer fijn snijden. Mosselen, rest van ui, rest van knoflook, wortel, tomaat, bleekselderij en basilicum door broodblokjes met vocht scheppen en op smaak brengen (= panzanella). Panzanella 30 min. in koelkast laten staan.
Rucola over vier borden verdelen. Panzanella erop scheppen.
Panzanella met mosselen

voorgerecht
null personen
320 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Oven verwarmen op 150 °C. Brood in lengte opensnijden en 30 min. in oven drogen. Mosselen wassen. Kapotte en open exemplaren die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
In ruime pan witte wijn met helft van ui, helft van knoflook en laurierblad aan de kook brengen. Mosselen toevoegen en opnieuw aan de kook brengen. Met deksel op pan koken, tot alle mosselen openstaan. Mosselen uit pan scheppen en laten afkoelen. Vocht in 15 min. laten inkoken tot ca. 150 ml. Mosselen uit schelp nemen.
Vocht in schone theedoek zeven, in schaal met citroensap en olie omscheppen. Brood in dobbelsteentjes snijden en in mosselvocht weken. Bleekselderij met dunschiller schillen en zeer fijn snijden. Mosselen, rest van ui, rest van knoflook, wortel, tomaat, bleekselderij en basilicum door broodblokjes met vocht scheppen en op smaak brengen (= panzanella). Panzanella 30 min. in koelkast laten staan.
Rucola over vier borden verdelen. Panzanella erop scheppen.
algemeen:Dit voorgerecht is onderdeel van het AllerHande 250 jubileummenu. Hoofdgerecht: Indiase kip kiev, Bijgerecht: Met groenten gevulde pappadums en raita, Nagerecht: Panna cotta met lauriersiroop en aardbeien.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)½ ciabattabrood
2 kg mosselen
100 ml witte wijn
2 kleine uien
4 teentjes knoflook
1 laurierblad
1 citroen
6 eetlepels olijfolie extra vierge
2 stengels bleekselderij
1 wortel
10 trostomaten
15 g verse basilicum
75 g rucolasla
Dit heb je nodig
schone theedoek zonder wasmiddelluchtjes