bewaar
Zwarte tagliatelle met mosselen in de schelp
Zwarte tagliatelle met mosselen in de schelp
bewaar

Zwarte tagliatelle met mosselen in de schelp

35 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

6 personen

2 kg

mosselen

300 ml

droge witte wijn

250 g

tagliatelle

2 teentjes

knoflook

6 eetlepels

Italiaanse

1 bakje

mozzarella

1 zak

rucolasla

Aan de slag

Maak de mosselen schoon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg ze in een pan, schenk de wijn erbij en breng het geheel aan de kook. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-7 minuten gaar. Schud de pan 2-3 keer om. Schep de mosselen uit het kookvocht. Verpak de ene helft in aluminiumfolie om de mosselen warmte houden, neem de andere helft van de mosselen uit de schelp. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Fruit in een grote pan de knoflook in de olie goudbruin en warm de uit de schelp gehaalde mosselen even mee. Schep de tagliatelle en de mozzarella erdoor en voeg op het laatst de rucola toe. Garneer de tagliatelle met de mosselen in de schelp.