Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len in to­ma­ten­saus

Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen!

(10) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zit de r in het seizoen? Dan is het tijd voor mosselen! 4 personen
2 10

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat goed uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de knoflook, oregano en chilipeper 1 min. Doe de mosselen erbij en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht.
  3. Breng aan de kook en laat 4 min. koken. Schep het gekookte mosselvlees erdoor. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.

bereidingstip:

Je kunt de zwarte tagliatelle ook vervangen door gewone tagliatelle en in plaats van mosselen alleen (maar dan meer) mosselvlees gebruiken.

serveertip:

Lekker met partjes citroen en fijngesneden platte peterselie

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 720 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 78 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Zwarte tagliatelle met mosselen in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zwar­te ta­gli­a­tel­le met mos­se­len in to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 kg verse mosselen

Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de mosselen die kapot zijn of open blijven staan als je erop tikt. Laat goed uitlekken.

Mosselen maken

Instructievideo

04:50 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 50 g ongezouten boter
  • ½ el gedroogde oregano
  • 1 tl chilipoeder

Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een mossel- of soeppan en fruit de knoflook, oregano en chilipeper 1 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Doe de mosselen erbij en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

Mosselen maken

Instructievideo

04:50 min.

4
4
  • 300 g zwarte tagliatelle

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm.

Mosselen maken

Instructievideo

04:50 min.

6
6
  • 500 g gezeefde tomaten
  • 125 ml crème fraîche
  • 450 g diepvries tuinerwten

Voeg de passata, crème fraîche en tuinerwten toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en laat 4 min. koken.

7
7
  • 150 g koelvers gekookte mosselen

Schep het gekookte mosselvlees erdoor.

8
8

Verdeel de pasta over 4 diepe borden, schep de saus erop en verdeel de mosselen in de schelp erover.

bereidingstip:

Je kunt de zwarte tagliatelle ook vervangen door gewone tagliatelle en in plaats van mosselen alleen (maar dan meer) mosselvlees gebruiken.

serveertip:

Lekker met partjes citroen en fijngesneden platte peterselie

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.