bewaar
Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen
Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen
bewaar

Ovenschotel met kabeljauw en sperziebonen

In de oven worden de spekjes heerlijk knapperig en de tomaatjes zacht en zoet.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
204waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

verse sperziebonen

2 tenen

knoflook

4 el

traditionele olijfolie

500 g

verse kabeljauwfilet

250 g

cherrytomaten

120 g

gerookt ontbijtspek

250 g

tarly

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

  • ovenschaal inhoud ca. 2 1/2 liter

In de oven worden de spekjes heerlijk knapperig en de tomaatjes zacht en zoet.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen, halveer ze en kook in ca. 5 min. beetgaar. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng de bonen, knoflook en de helft van de olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.

3

Vet de ovenschaal in. Leg de kabeljauw erin. Bestrooi met zout en peper. Leg de bonen eromheen en leg de tomaatjes ertussen. Besprenkel met de rest van de olie. Verdeel de plakjes spek eroverheen. Zet de ovenschaal afgedekt met aluminiumfolie in het midden van de oven en laat in ca. 15 min. gaar worden. Verwijder halverwege de baktijd de folie. Kook intussen de tarly volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de ovenschotel met tarly.

Sperziebonen schoonmaken

Instructievideo - 00:22 min.