bewaar
Kabeljauw met gewokte groente en rijst
Kabeljauw met gewokte groente en rijst
bewaar

Kabeljauw met gewokte groente en rijst

Lekker licht, lekker snel.

25 min. bereiden
41waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

pandanrijst

300 g

verse sperziebonen

2

rode uien

1 teen

knoflook

5 el

traditionele olijfolie

1

aubergine

500 g

diepvries kabeljauwfilet

4 el

sojasaus

Lekker licht, lekker snel.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwijder ondertussen het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen. Snijd de ui in parten en de knoflook fijn.

2

Verhit 3 el olie in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de knoflook toe en fruit 2 min. mee. Voeg de sperziebonen en het water toe. Kook de bonen al omscheppend op hoog vuur ca. 5 min. tot het water verdampt is. Snijd intussen de aubergine in blokjes. Roer de aubergine ook door de sperziebonen en laat deze op middelhoog vuur in 5 min. gaar worden.

3

Dep ondertussen de kabeljauwfilets droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie en bak de filets in ca. 5 min. gaar. Keer halverwege

4

Verdeel de groente en de rijst over de borden en serveer met de kabeljauwfilets en de sojasaus.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.