bewaar
Kabeljauw en tomaat en courgette uit de oven
Kabeljauw en tomaat en courgette uit de oven
bewaar

Kabeljauw en tomaat en courgette uit de oven

15 min. bereiden
25 min. oventijd
65waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tomaat

1

courgette

2 tenen

knoflook

3 el

traditionele olijfolie

4

verse kabeljauwfilets

450 g

koelverse aardappeldobbelsteentjes

3 tl

Provençaalse kruidenmix

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm oven voor op 220 °C. Halveer de tomaten. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook in plakjes. Leg de groenten in een ovenschaal, besprenkel met ⅓ van de olie en bestrooi met de knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

2

Bak de groenten onder in de oven in 20-25 min. gaar. Bereid de vis op een bakplaat of ovenvaste schaal volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats de bakplaat net iets boven het midden in de oven. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappeldobbeltjes met de kruiden, peper en zout in ca. 10 min. gaar. Verdeel de visfilets en aardappelblokjes over borden. Schep de groenten ernaast.