Krui­den­fu­sil­li met ka­bel­jauw en groen­ten uit de oven

Het citroenrasp en -sap geven dit pastagerecht een fris accent.

(12) waardeer
hoofdgerecht Het citroenrasp en -sap geven dit pastagerecht een fris accent. 4 personen
3 12

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
 • bakpapier
 • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de venkel, verwijder de harde onderkant en de stelen en snijd de knollen in dunne parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en snijd in parten. Verdeel de venkel en tomaat met de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.
 2. Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Pluk de blaadjes van de rest van de kruiden, maar houd 1 takje oregano achter voor garnering. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp en pers de vrucht uit. Doe de kruiden met de rest van de knoflook in een hoge beker en voeg de rest van de olie en het water toe. Pureer met de staafmixer tot een groene olie. Voeg naar smaak citroensap, peper en eventueel zout toe.
 3. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli in 10 min. beetgaar. Giet het water af, meng de pasta met de kruidenolie en verdeel over de borden.
 4. Bestrooi ondertussen de vis met peper en wat zout. Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de kappertjes en vis over de venkel. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder de kruiden en verdeel de groenten over de pasta. Verdeel de rucola erover en leg de vis erbovenop. Garneer met het citroenrasp en het achtergehouden takje oregano.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: Jamie's Italian Bianco.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

video

Ven­kel be­rei­den

instructievideo - 01:54 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 575 kcal
 • eiwit 36 g
 • koolhydraten 63 g
 • vet 18 g
  waarvan verzadigd 3 g
 • natrium 545 mg
 • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box Week 13 2018 , Allerhande Box

Kruidenfusilli met kabeljauw en groenten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­den­fu­sil­li met ka­bel­jauw en groen­ten uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
 • 2 venkelknollen
 • 2 tenen knoflook

Was de venkel, verwijder de harde onderkant en de stelen en snijd de knollen in dunne parten. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
 • 5 trostomaten

Was de tomaten en snijd in parten.

4
4
 • 15 g verse Italiaanse kruiden

Verdeel de venkel en tomaat met de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden over een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
 • 2 el (olijf)olie

Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

6
6
 • 100 g kappertjes

Laat ondertussen de kappertjes uitlekken. Pluk de blaadjes van de rest van de kruiden, maar houd 1 takje oregano achter voor garnering.

7
7
 • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp en pers de vrucht uit.

8
8
 • 2 el (olijf)olie
 • 3 el kraanwater

Doe de kruiden met de rest van de knoflook in een hoge beker en voeg de olie en het water toe. Pureer met de staafmixer tot een groene olie.

9
9
 • 300 g fusilli

Voeg naar smaak citroensap, peper en eventueel zout toe. Breng in een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de fusilli in 10 min. beetgaar.

10
10
 • 520 g verse kabeljauwfilets

Giet het water af, meng de pasta met de kruidenolie en verdeel over de borden. Bestrooi ondertussen de vis met peper en wat zout.

11
11

Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de kappertjes en vis over de venkel. Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is.

12
12

Zet nog 10 min. in de oven of tot de vis net gaar is. Neem de bakplaat uit de oven, verwijder de kruiden en verdeel de groenten over de pasta.

13
13
 • 40 g rucola

Verdeel de rucola erover en leg de vis erbovenop. Garneer met het citroenrasp en het achtergehouden takje oregano.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.