bewaar
Citroenkip
Citroenkip
bewaar

Citroenkip

Meer dan goede kruiden, knoflook en citroen heeft kip ook niet nodig om iedereen stil te krijgen.

20 min. bereiden
55 min. oventijd
1 uur wachten
73waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

citroenen

4 el

traditionele olijfolie

15 g

verse tijm

3 tenen

knoflook

1½ kg

hele scharrelkip

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Meer dan goede kruiden, knoflook en citroen heeft kip ook niet nodig om iedereen stil te krijgen.

Aan de slag

1

Boen de citroenen schoon. Rasp van de helft van de citroen de gele schil, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit. Doe het rasp en sap in een kommetje en klop de olie erdoor. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en meng door de citroenolie. Pers de knoflook uit boven de olie en meng erdoor. Snijd de andere helft van de geraspte citroen in dunne plakjes en leg op de bodem van de ovenschaal.

2

Haal het elastiek van de kip en bestrooi de kip royaal met peper en zout. Wrijf de kip vervolgens rondom in met de citroenolie en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Snijd de rest van de citroen in partjes en snijd de knoflooktenen in plakjes. Doe de citroenparten, knoflook en de rest van de takjes tijm in de holte van de kip.

3

Laat de kip afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren en op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bak de kip 55 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. uit de oven, draai de kip om en bedruip met het vocht uit de schaal. Bak in nog 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietipLekker met gebakken aardappelen en een groene salade.