Ci­troen­kip

Meer dan goede kruiden, knoflook en citroen heeft kip ook niet nodig om iedereen stil te krijgen.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 55 min. oventijd
(67) waardeer
hoofdgerecht Meer dan goede kruiden, knoflook en citroen heeft kip ook niet nodig om iedereen stil te krijgen. 4 personen
3 67

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroenen schoon. Rasp van de helft van de citroen de gele schil, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit. Doe het rasp en sap in een kommetje en klop de olie erdoor. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en meng door de citroenolie. Pers de knoflook uit boven de olie en meng erdoor. Snijd de andere helft van de geraspte citroen in dunne plakjes en leg op de bodem van de ovenschaal.
  2. Haal het elastiek van de kip en bestrooi de kip royaal met peper en zout. Wrijf de kip vervolgens rondom in met de citroenolie en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal. Snijd de rest van de citroen in partjes en snijd de knoflooktenen in plakjes. Doe de citroenparten, knoflook en de rest van de takjes tijm in de holte van de kip.
  3. Laat de kip afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren en op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bak de kip 55 min. in het midden van de oven. Neem na 30 min. uit de oven, draai de kip om en bedruip met het vocht uit de schaal. Bak in nog 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 240 mg
Tags
Ook te zien in

Citroenkip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­kip

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroenen schoon. Rasp van de helft van de citroen de gele schil, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit.

2
2
  • 4 el traditionele olijfolie
  • 5 g verse tijm

Doe het rasp en sap in een kommetje en klop de olie erdoor. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en meng door de citroenolie.

3
3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook uit boven de olie en meng erdoor.

4
4

Snijd de andere helft van de geraspte citroen in dunne plakjes en leg op de bodem van de ovenschaal.

5
5
  • 1.3 kg hele scharrelkip

Haal het elastiek van de kip en bestrooi de kip royaal met peper en zout.

6
6

Wrijf de kip vervolgens rondom in met de citroenolie en leg met de borst naar beneden in de ovenschaal.

7
7
  • 1 citroen
  • 2 tenen knoflook

Snijd de rest van de citroen in partjes en snijd de knoflooktenen in plakjes.

8
8
  • 10 g verse tijm

Doe de citroenparten, knoflook en de rest van de takjes tijm in de holte van de kip.

9
9

Laat de kip afgedekt buiten de koelkast 1 uur marineren en op kamertemperatuur komen.

10
10

Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C. Bak de kip 55 min. in het midden van de oven.

11
11

Neem na 30 min. uit de oven, draai de kip om en bedruip met het vocht uit de schaal. Bak in nog 25 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.